Je hoeft tegenwoordig niet meteen al je spaargeld neer te leggen om een auto te kopen. Met een private lease auto kun je voor een vast bedrag per maand een nieuwe gloednieuwe auto rijden zonder dat je de wagen meteen in één keer aankoopt. Benieuwd naar de andere voordelen van een auto leasen? Wij zetten ze hier allemaal voor je op een rijtje, zodat jij kunt bepalen of het iets voor jou is.

1. Je rijdt altijd in een gloednieuwe auto

Ben jij altijd op de hoogte van de nieuwste automodellen en zou je het geweldig vinden om in een nieuwe wagen te rijden? Een van de grootste voordelen van een auto leasen is dat je kunt kiezen uit de nieuwste modellen. Daarnaast kun je met een leasecontract ook geregeld van auto wisselen. Zo weet je zeker dat je altijd keuze hebt uit de nieuwste wagens. Heb je wat minder te besteden per maand? Tegen een lagere leaseprijs kun je een iets oudere wagen leasen die beschikbaar is omdat de vorige leaserijder van auto is gewisseld. 

2. De kosten zijn overzichtelijk

Het tweede grote voordeel van het leasen van een auto is dat de kosten overzichtelijk zijn. Je betaalt namelijk elke maand hetzelfde vaste bedrag voor de leaseauto, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Dit maandbedrag is inclusief verzekeringen, onderhoud, belastingen en de jaarlijkse keuringen. Ook wordt schade aan de wagen snel gerepareerd en valt dit onder de maandelijkse dekking. Je betaalt alleen nog maar voor een volle tank en parkeerkosten!

3. Geen grote investering nodig

Een nadeel van het kopen van een auto is dat dit vaak een grote investering is. Met een private lease hoef je je hier niet druk om te maken, want je betaalt alleen het vaste maandbedrag. Zo kun je jouw geld in andere zaken investeren, bijvoorbeeld in je bedrijf wanneer je ondernemer bent. Daarbij hoef je ook geen tijd te verspillen aan het verkopen van de auto wanneer je een andere wagen wilt. Aan het einde van jouw leaseovereenkomst lever je de leaseauto gewoon weer in bij de dealer.

4. Je zit nooit zonder auto

Heb je schade aan de leaseauto of moet er een onderdeel worden vervangen? De kosten hiervan vallen onder de maandelijkse dekking. Maar mocht de reparatie lang duren, dan wordt er direct een vervangende leaseauto voor je geregeld. Zo kom je dus nooit zonder auto te zitten, wat er ook gebeurt!