Besparen: nu het leven steeds maar duurder lijkt te worden, zijn we bijna allemaal op zoek naar manieren om dat te doen. We zien ons geld steeds harder de deur uit stromen, zonder dat we er iets extra’s voor terugkrijgen. Ondertussen doen we ook ons best om de dingen die we graag doen, of die we belangrijk vinden, ook al zijn ze niet per se noodzakelijk, vol te kunnen houden. Dat betekent dat we op zoek moeten gaan naar manieren om te bezuinigen waar we niet of nauwelijks iets van merken. Wist je dat die er ook zijn? En vaak veel meer dan je zou denken!

Besparen op je zorgverzekering

Als je het hebt over manieren om te besparen zonder er iets van te merken, heb je het vaak niet over honderden euro’s tegelijk. Nee, het gaat vaak om wat kleinere bedragen, maar wel van het soort die maandelijks terugkeren. Tel je al die besparingen op jaarbasis bij elkaar op, dan levert het je toch een mooi bedrag op.

Een goed voorbeeld hiervan is je zorgverzekering. Zeker als je je daar nog nooit echt in verdiept hebt, en al jaren bij dezelfde verzekeraar zit, kun je hier vaak op jaarbasis aardig op besparen. Dat begint met kijken welke dekking je nu eigenlijk precies nodig hebt. Misschien ben je wel verzekerd tegen kosten die je nooit zal maken, of vallen er juist kosten buiten je verzekering, waar je nu zelf voor opdraait. Heb je de perfecte dekking op een rijtje gezet, dan ga je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering die dit aanbiedt. Een zorgverzekering kiezen doe je door alle aanbieders goed met elkaar te vergelijken, en de voor jou beste dekking tegen het laagste bedrag er tussen uit te pikken. Kost je even wat tijd, maar dan heb je wel een besparing te pakken die iedere maand terug gaat komen!

Kijk naar je abonnementen en contracten

Net zoals bij je zorgverzekering het geval is, heb je waarschijnlijk meer vaste kosten die maandelijks terugkeren. Andere verzekeringen, maar ook abonnementen en contracten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan je (mobiele) telefoon en je internetabonnement, maar ook aan je energiecontract. Kijk eens goed of je ook hiervoor elders niet goedkoper uit kan zijn. Al is het maar een paar euro in de maand, het is zonde als je te veel zou betalen. Bovendien lopen al die euro’s per maand samen op jaarbasis op tot een mooi bedrag, dat ervoor kan zorgen dat je niet of nauwelijks meer hoeft te bezuinigen op leuke dingen. En dat is precies wat we allemaal willen!