Het mooie weer staat weer voor de deur en dat betekent dat we eindelijk weer lekker op het terras kunnen zitten, naar het strand kunnen gaan en festivals kunnen bezoeken. Een goede zonnebril is een must have tijdens de zomerdagen, maar het is niet altijd eenvoudig om een goede bril te vinden. Waar moet je op letten wanneer je op zoek gaat naar de perfecte bril? Om je een beetje op gang te helpen, zullen wij een aantal handige tips voor je op een rijtje zetten. Zo wordt het hopelijk een fluitje van een cent om de bril te vinden die niet alleen goed voor je is, maar die je ook heel goed zal staan. 

Waarom is een zonnebril belangrijk? 

Dat de zon feller schijnt in de zomer, zal voor niemand een verrassing zijn. Hoe fijn het ook mag zijn om in de zon te zitten, de zon kan ook nadelig voor ons uitpakken. In de zomer is er veel meer Uv-straling en dat kan slecht zijn voor je ogen. Als je namelijk langdurig blootgesteld wordt aan Uv-straling kan dat klachten opleveren. Je kunt hoofdpijn krijgen en uiteindelijk kan je netvlies zelf blijvend beschadigd raken. Een goede zonnebril kan veel problemen voorkomen. Kies altijd voor een bril van een bekend merk want deze zijn sowieso voorzien van glazen met Uv-filter. Deze houden de Uv-straling tegen en beschermen zo je ogen optimaal. Goedkope brillen van slechts enkele euro’s zullen deze bescherming nooit kunnen bieden. 

Welke bril past het beste bij jou? 

Vaak denken mensen dat de keus voor een zonnebril enkel een kwestie is van wat zij mooi vinden. Uiteraard spelen je persoonlijke voorkeuren mee wanneer je een zonnebril dames of voor heren gaat kopen, maar de vorm van je hoofd is ook belangrijk. Wordt je hoofd namelijk gekenmerkt door ronde vormen, dan is het beter om daar een hoekige bril aan toe te voegen. Omgekeerd geldt ook dat wanneer je een hoekig gelaat hebt, het goed kan zijn om een ronde bril te kopen. Zo maak je de lijnen in je aanblik wat zachter waardoor je tot een mooiere look kunt komen. Wil je juist met de conventies breken, dan staat het je uiteraard vrij om de bril te kiezen die de lijnen in je gezicht juist versterken. 

Koop je bril online

Het kan soms overweldigend zijn om in een brillenwinkel op zoek te gaan naar de perfecte zonnebril. Vandaar dat het aan te raden is om je bril online te kopen. Op het internet kun je namelijk meer vinden en bovendien kun je vaak mooie aanbiedingen pakken. Op het internet kun je ook precies aangeven wat je ongeveer in gedachten had, waardoor je door middel van zoekfilters heel gericht bij de perfecte bril kunt eindigen.