Het is geen geheim dat Praag één van de mooiste steden ter wereld is. Maar wat veel mensen niet weten is dat Praag ook een van de meest cultuur- en amusementsrijke steden op de planeet is. Of je nu op zoek bent naar musea, theaters, nachtleven of buitenactiviteiten, Praag heeft iedereen wel iets te bieden.

Hier zijn vijf redenen waarom ik voor mijn volgende vakantie naar Praag zou moeten gaan.

1) Architectuur en geschiedenis

Als je op zoek bent naar een stad met een rijke geschiedenis en adembenemende architectuur, dan is Praag de plaats waar je moet zijn. Er is iets aan de oude-wereld charme van de stad dat mensen gewoon naar binnen trekt. Je kunt door de kronkelige straatjes dwalen en eeuwenoude kathedralen en kastelen verkennen, of een wandeling maken door een van Praag’s vele mooie parken.

Enkele van de bekendste bezienswaardigheden in Praag zijn de Karelsbrug, de Praagse Burcht en het Oude Stadsplein. De Karelsbrug is een stenen brug over de Vltava rivier en dateert uit de 14e eeuw. Ze is beroemd om haar indrukwekkende architectuur en de beelden van heiligen die de brug omzomen. De Praagse Burcht is de grootste burcht ter wereld en is meer dan 1.000 jaar oud. Het is de thuisbasis van een aantal musea, en ook het presidentieel paleis. Het Oude Stadsplein is een schilderachtig plein in het hart van Praag dat een aantal beroemde gebouwen herbergt, waaronder de gotische kerk van Onze Lieve Vrouw vóór Týn en de barokke astronomische klok.

2) Theaters

Praag is de thuisbasis van enkele van de beste theaters ter wereld. Als je een theaterliefhebber bent, heb je in Praag keuze te over. De stad heeft alles van kleine, intieme theaters tot grote operagebouwen. Er zijn ook een aantal theaters die gespecialiseerd zijn in hedendaags en experimenteel theater. Enkele van de bekendste theaters in Praag zijn het Nationale Theater, de Staatsopera en het Estates Theater. Het Nationale Theater is een prachtig neorenaissance.

3) Het nachtleven

Praag staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Je vindt er van alles, van gezellige pubs tot energieke nachtclubs, en er gebeurt altijd wel iets. Als je op zoek bent naar een leuke tijd, dan is Praag de plaats waar je moet zijn.

Enkele van de bekendste plekken voor het nachtleven in Praag zijn Karlovy Lázně, Mekka, U Medvídků, en Roxy. Karlovy Lázně is een populaire nachtclub waar vaak live muziek is. Mecca is een legendarische dansclub die al sinds de jaren ’90 bestaat. U Medvídků is een gezellige kroeg met een ontspannen sfeer, en Roxy is een opkomende club die een jong publiek aantrekt.

4) Buitenactiviteiten

Praag is een geweldige stad voor buitenactiviteiten. Of je nu wilt wandelen of fietsen in de natuur, of een wandeling wilt maken door een van de vele parken in de stad, er is voor elk wat wils. Praag wordt omringd door bossen, en er zijn een aantal parken in het centrum van de stad die perfect zijn voor een ontspannende wandeling. Enkele van de populairste parken in Praag zijn het Letna Park, het Stromovka Park, en het Vyšehrad Park.

Zoals je leest is er voor elk wat wils in Praag. Wat je interesses ook zijn, je vindt iets om van te genieten in Praag. De stad heeft een verbazingwekkende mix van geschiedenis, cultuur, en nachtleven die er een werkelijk unieke bestemming van maken. Dus als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantiebestemming, voeg Praag dan zeker aan je lijstje toe!